Nova verzija aplikacije Trgoskop

Geodetski Institut Slovenije in podjetje Arvio združujeta znanja in izkušnje ter svojim strankam ponujata nadgrajeno aplikacijo Trgoskop. Dolgoletne izkušnje Instituta na področju nepremičninskih evidenc in poznavanje naprednih tehnologij, ki jih v partnerstvo prinaša Arvio, bodo tudi v prihodnje omogočale razvoj novih, izboljšanih rešitev za učinkovitešje delo nepremičninskih strokovnjakov. Predstavitveni video si lahko ogledate tukaj.

Letno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu

Na portalu smo objavili poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2019, ki ga je pripravila Geodetska uprava Republike Slovenije. Letno poročilo si lahko ogledate tukaj.

Polletno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2019

Na portalu smo objavili polletno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2019, ki ga je pripravila Geodetska uprava Republike Slovenije. Polletno poročilo si lahko ogledate tukaj.

Letno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu

Na portalu smo objavili poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2018, ki ga je pripravila Geodetska uprava Republike Slovenije. Letno poročilo si lahko ogledate tukaj.

Polletno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2018

Na portalu smo objavili polletno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2018, ki ga je pripravila Geodetska uprava Republike Slovenije. Polletno poročilo si lahko ogledate tukaj.

Trgoskop - nadgradnja uvoza podatkov

Izvedli smo nadgradnjo uvoza podatkov zaradi spremembe strukture posredovanja podatkov o poslih iz evidence trga nepremičnin, ki jo je izvedla GURS. S tem je odpravljena napaka (ne) popolnosti podatkov o poslih v Trgoskopu (manjkajoča cena).

Trgoskop - posli brez pogodbene cene

Vsem uporabnikom aplikacije Trgoskop se opravičujemo za nepopoln prikaz podatkov  o novejših poslih v Trgoskopu. 

Posli brez cene se nanašajo na vse posle, ki smo jih prevzeli v aprilu 2018 (datumi sklenitve teh poslov so marec ali april 2018. Posodobitev Trgoskopa zaradi spremenjene strukture izdajanja podatkov je v teku, podatki o pogodbeni ceni novejših poslov bodo predvidoma na voljo v začetku naslednjega tedna.

Hvala za razumevanje.

Polletno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu

Na portalu smo objavili polletno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2017, ki ga je pripravila Geodetska uprava Republike Slovenije. Polletno poročilo si lahko ogledate tukaj.

Poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2016

Na portalu smo objavili poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2016, ki ga je pripravila Geodetska uprava Republike Slovenije. Letno poročilo si lahko ogledate tukaj.

Polletno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu

Na portalu smo objavili polletno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2016, ki ga je pripravila Geodetska uprava Republike Slovenije. Polletno poročilo si lahko ogledate tukaj.

Letno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu

Na portalu smo objavili poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2015, ki ga je pripravila Geodetska uprava Republike Slovenije. Letno poročilo si lahko ogledate tukaj.

Posodobitev podatkov v aplikaciji Trgoskop

V aplikaciji Trgoskop smo posodobili podatke z novimi posli, dodanimi v bazo ETN v zadnjem tednu. V obdobju od 29. januarja do 4. februarja 2016 je bilo evidentiranih 521 poslov. Z aplikacijo Trgoskop lahko sedaj dostopate do podatkov o 406.930 poslih z nepremičninami.

Oglaševane cene nepremičnin za 2. četrtletje 2015

Izračunali smo statistike oglaševanih cen nepremičnin za 2. četrtletje 2015 (januar - marec). V izračunu je upoštevana baza oglasov, ki so objavljeni na portalu Nepremicnine.net. Metedologijo izračuna statistik smo razvili na Geodetskem inštitutu Slovenije. Rezultate izračunov t.j. povprečne oglaševane cene posameznih vrst nepremičnin in grafične predstavitve teh podatkov redno objavljamo v rubriki Stanje trga.

Oglaševane cene nepremičnin za 1. četrtletje 2015

Izračunali smo statistike oglaševanih cen nepremičnin za 1. četrtletje 2015 (januar - marec). V izračunu je upoštevana baza oglasov, ki so objavljeni na portalu Nepremicnine.net. Metedologijo izračuna statistik smo razvili na Geodetskem inštitutu Slovenije. Rezultate izračunov t.j. povprečne oglaševane cene posameznih vrst nepremičnin in grafične predstavitve teh podatkov redno objavljamo v rubriki Stanje trga.

Zahvala za udeležbo na predstavitvi novega Trgoskopa

V sredo, 1. aprila 2015, smo organizirali brezplačno predstavitev nove verzije aplikacije Trgoskop.

Na spodnjih povezavah si lahko ogledate gradivo, ki je bilo predstavljeno na izobraževanju:

Vsem, ki ste se izobraževanja udeležili se zahvaljujemo za udeležbo in konstruktivno razpravo. Vaše pobude in predloge o nadgradnjah bomo skušali realizirati. O razvoju nadgradenj, ki bi Vam koristile pri delu, Vas bomo obveščali. Vabimo Vas, da se nam pridružite tudi v prihodnje in da spremljate razvoj našega portala ter aplikacije.

Vabilo na predstavitev nove verzije aplikacije Trgoskop

Vabimo vas na predstavitev nove verzije aplikacije TRGOSKOP, ki bo potekala v sredo, 1. aprila 2015, ob 10. uri, M hotelu v Ljubljani. Predstavili bomo funkcionalnosti nove verzije aplikacije TRGOSKOP, s katero lahko dostopate do podatkov o sklenjenih nepremičninskih poslih v Sloveniji.

Dnevni red predstavitve:

  • Pregled trga nepremičnin v letu 2014
  • Novosti v Evidenci trga nepremičnin
  • Predstavitev Trgoskopa
  • Razprava

Udeležba je brezplačna. Zaradi omejenega števila mest je obvezna le prijava.

Oglaševane cene nepremičnin za 4. četrtletje 2014

Izračunali smo statistike oglaševanih cen nepremičnin za 4. četrtletje 2014 (oktober - december). V izračunu je upoštevana baza oglasov, ki so objavljeni na portalu Nepremicnine.net. Metedologijo izračuna statistik smo razvili na Geodetskem inštitutu Slovenije. Rezultate izračunov t.j. povprečne oglaševane cene posameznih vrst nepremičnin in grafične predstavitve teh podatkov redno objavljamo v rubriki Stanje trga.

Oglaševane cene nepremičnin za 3. četrtletje 2014

Izračunali smo statistike oglaševanih cen nepremičnin za 3. četrtletje 2014 (julij - september). V izračunu je upoštevana baza oglasov, ki so objavljeni na portalu Nepremicnine.net. Metedologijo izračuna statistik smo razvili na Geodetskem inštitutu Slovenije. Rezultate izračunov t.j. povprečne oglaševane cene posameznih vrst nepremičnin in grafične predstavitve teh podatkov redno objavljamo v rubriki Stanje trga.

Geodetska uprava Republike Slovenije je v začetku oktobra izdala polletno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2014. Vsa poročila Geodetkse uprave RS najdete na portalu Trg nepremičnin v rubriki Periodična poročila.

Podatki o stanju trga nepremičnin - OGLAŠEVANE CENE

Na portalu Trg nepremičnin smo pričeli z objavo četrletnih statistik, ki jih pripravljamo na podlagi baze oglasov NEPREMICNINE.NET

Pripravili smo šest različnih sklopov četrtletnih statistik: 

  1. Oglaševane cene stanovanj [€/m2] po regijah (prodaja) 
  2. Oglaševane cene stanovanj [€/m2] v Ljubljani po tipih stanovanj (prodaja)
  3. Oglaševane cene stanovanj [€/m2] po regijah (oddaja)
  4. Oglaševane cene stanovanj [€/m2] v Ljubljani po tipih stanovanj (oddaja)
  5. Oglaševane cene stanovanj [€] v Ljubljani po tipih stanovanj (oddaja)
  6. Oglaševane cene hiš [€/m2] v Ljubljani po tipih hiš (prodaja)

 

Statistike in grafične predstavitve podatkov lahko pregledujete na podstrani Stanje Trga. Do željenih podatkov dostopate tako, da v tabeli določite tip nepremičnine (stanovanja, hiše, ...) in sklop podatkov. Po opravljenem izboru se v tabeli izpišejo ustrezni podatki. V tebeli prikazujemo statistike za zadnja štiri četrtletja, v grafih pa je možen ogled tudi za starejša obdobja. Za vseh šest sklopov se v grafih prikazujejo statistike od 3. četrtletja 2011 (oktober-december) do vključno zadnjega, 2. četrtletja 2014 (april-junij).

Več o metodi izračuna si lahko preberite na podstrani Oglaševane cene.

Prodana stanovanja v Ljubljani v letu 2013

Karta prodanih stanovanj v Ljubljani v letu 2013 in razdelitev na vrednostne cone.