Poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za prvo polletje 2021

Na portalu smo objavili polletno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za prvo polletje 2021, ki ga je pripravila Geodetska uprava Republike Slovenije. Polletno poročilo in vsa ostala poročila si laho ogledate tukaj.

Preberi več...

Izobraževanje za naročnike Trgoskopa

Novosti s katerimi smo nadgradili aplikacijo Trgoskop bomo za naročnike Trgoskopa  predstavili na brezplačnem izobraževanju »Razgalimo podatke ETN in prečiščene podatke za še boljše cenitve nepremičnin – s Trgoskopom

Preberi več...

Preliminarno letno poročilo 2020

Na portalu smo objavili preliminarno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2020, ki ga je pripravila Geodetska uprava Republike Slovenije. Preliminarno poročilo in vsa ostala poročila so zbrana tukaj.

Preberi več...

Polletno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2020

Na portalu smo objavili polletno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2020, ki ga je pripravila Geodetska uprava Republike Slovenije. Polletno poročilo in vsa ostala poročila so zbrana tukaj.

Posnetek predstavitve novega Trgoskopa

Zahvaljujemo se Vam za udeležbo na predstavitvi novega Trgoskopa

V torek 24. 11. 2020 je potekala predstavitev nove verzije aplikacije Trgoskop v obliki Zoom Webinarja.

Posnetek Webinarja je za vse registrirane uporabnike sedaj dostopen na povezavi tukaj

Gesla za ogled so registrirani uporabniki prejeli na svoj elektronski naslov.

V koliko bi si želeli posnetek pogledati in gesla še nimate, nam pišite na info@trgnepremicnin.si

Posnetek predstavitve bo na voljo do konca meseca novembra.

Nova verzija aplikacije Trgoskop

Geodetski Institut Slovenije in podjetje Arvio združujeta znanja in izkušnje ter svojim strankam ponujata nadgrajeno aplikacijo Trgoskop. Dolgoletne izkušnje Instituta na področju nepremičninskih evidenc in poznavanje naprednih tehnologij, ki jih v partnerstvo prinaša Arvio, bodo tudi v prihodnje omogočale razvoj novih, izboljšanih rešitev za učinkovitešje delo nepremičninskih strokovnjakov. Predstavitveni video si lahko ogledate tukaj.

Letno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu

Na portalu smo objavili poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2019, ki ga je pripravila Geodetska uprava Republike Slovenije. Letno poročilo si lahko ogledate tukaj.

Polletno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2019

Na portalu smo objavili polletno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2019, ki ga je pripravila Geodetska uprava Republike Slovenije. Polletno poročilo si lahko ogledate tukaj.

Letno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu

Na portalu smo objavili poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2018, ki ga je pripravila Geodetska uprava Republike Slovenije. Letno poročilo si lahko ogledate tukaj.

Polletno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2018

Na portalu smo objavili polletno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2018, ki ga je pripravila Geodetska uprava Republike Slovenije. Polletno poročilo si lahko ogledate tukaj.

Trgoskop - nadgradnja uvoza podatkov

Izvedli smo nadgradnjo uvoza podatkov zaradi spremembe strukture posredovanja podatkov o poslih iz evidence trga nepremičnin, ki jo je izvedla GURS. S tem je odpravljena napaka (ne) popolnosti podatkov o poslih v Trgoskopu (manjkajoča cena).

Trgoskop - posli brez pogodbene cene

Vsem uporabnikom aplikacije Trgoskop se opravičujemo za nepopoln prikaz podatkov  o novejših poslih v Trgoskopu. 

Posli brez cene se nanašajo na vse posle, ki smo jih prevzeli v aprilu 2018 (datumi sklenitve teh poslov so marec ali april 2018. Posodobitev Trgoskopa zaradi spremenjene strukture izdajanja podatkov je v teku, podatki o pogodbeni ceni novejših poslov bodo predvidoma na voljo v začetku naslednjega tedna.

Hvala za razumevanje.

Polletno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu

Na portalu smo objavili polletno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2017, ki ga je pripravila Geodetska uprava Republike Slovenije. Polletno poročilo si lahko ogledate tukaj.

Poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2016

Na portalu smo objavili poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2016, ki ga je pripravila Geodetska uprava Republike Slovenije. Letno poročilo si lahko ogledate tukaj.

Polletno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu

Na portalu smo objavili polletno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2016, ki ga je pripravila Geodetska uprava Republike Slovenije. Polletno poročilo si lahko ogledate tukaj.

Letno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu

Na portalu smo objavili poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2015, ki ga je pripravila Geodetska uprava Republike Slovenije. Letno poročilo si lahko ogledate tukaj.

Posodobitev podatkov v aplikaciji Trgoskop

V aplikaciji Trgoskop smo posodobili podatke z novimi posli, dodanimi v bazo ETN v zadnjem tednu. V obdobju od 29. januarja do 4. februarja 2016 je bilo evidentiranih 521 poslov. Z aplikacijo Trgoskop lahko sedaj dostopate do podatkov o 406.930 poslih z nepremičninami.

Oglaševane cene nepremičnin za 2. četrtletje 2015

Izračunali smo statistike oglaševanih cen nepremičnin za 2. četrtletje 2015 (januar - marec). V izračunu je upoštevana baza oglasov, ki so objavljeni na portalu Nepremicnine.net. Metedologijo izračuna statistik smo razvili na Geodetskem inštitutu Slovenije. Rezultate izračunov t.j. povprečne oglaševane cene posameznih vrst nepremičnin in grafične predstavitve teh podatkov redno objavljamo v rubriki Stanje trga.

Oglaševane cene nepremičnin za 1. četrtletje 2015

Izračunali smo statistike oglaševanih cen nepremičnin za 1. četrtletje 2015 (januar - marec). V izračunu je upoštevana baza oglasov, ki so objavljeni na portalu Nepremicnine.net. Metedologijo izračuna statistik smo razvili na Geodetskem inštitutu Slovenije. Rezultate izračunov t.j. povprečne oglaševane cene posameznih vrst nepremičnin in grafične predstavitve teh podatkov redno objavljamo v rubriki Stanje trga.

Zahvala za udeležbo na predstavitvi novega Trgoskopa

V sredo, 1. aprila 2015, smo organizirali brezplačno predstavitev nove verzije aplikacije Trgoskop.

Na spodnjih povezavah si lahko ogledate gradivo, ki je bilo predstavljeno na izobraževanju:

Vsem, ki ste se izobraževanja udeležili se zahvaljujemo za udeležbo in konstruktivno razpravo. Vaše pobude in predloge o nadgradnjah bomo skušali realizirati. O razvoju nadgradenj, ki bi Vam koristile pri delu, Vas bomo obveščali. Vabimo Vas, da se nam pridružite tudi v prihodnje in da spremljate razvoj našega portala ter aplikacije.