Polletno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu

Na portalu smo objavili polletno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2017, ki ga je pripravila Geodetska uprava Republike Slovenije. Polletno poročilo si lahko ogledate tukaj.

Poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2016

Na portalu smo objavili poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2016, ki ga je pripravila Geodetska uprava Republike Slovenije. Letno poročilo si lahko ogledate tukaj.

Polletno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu

Na portalu smo objavili polletno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2016, ki ga je pripravila Geodetska uprava Republike Slovenije. Polletno poročilo si lahko ogledate tukaj.

Letno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu

Na portalu smo objavili poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2015, ki ga je pripravila Geodetska uprava Republike Slovenije. Letno poročilo si lahko ogledate tukaj.

Posodobitev podatkov v aplikaciji Trgoskop

V aplikaciji Trgoskop smo posodobili podatke z novimi posli, dodanimi v bazo ETN v zadnjem tednu. V obdobju od 29. januarja do 4. februarja 2016 je bilo evidentiranih 521 poslov. Z aplikacijo Trgoskop lahko sedaj dostopate do podatkov o 406.930 poslih z nepremičninami.

Oglaševane cene nepremičnin za 2. četrtletje 2015

Izračunali smo statistike oglaševanih cen nepremičnin za 2. četrtletje 2015 (januar - marec). V izračunu je upoštevana baza oglasov, ki so objavljeni na portalu Nepremicnine.net. Metedologijo izračuna statistik smo razvili na Geodetskem inštitutu Slovenije. Rezultate izračunov t.j. povprečne oglaševane cene posameznih vrst nepremičnin in grafične predstavitve teh podatkov redno objavljamo v rubriki Stanje trga.

Oglaševane cene nepremičnin za 1. četrtletje 2015

Izračunali smo statistike oglaševanih cen nepremičnin za 1. četrtletje 2015 (januar - marec). V izračunu je upoštevana baza oglasov, ki so objavljeni na portalu Nepremicnine.net. Metedologijo izračuna statistik smo razvili na Geodetskem inštitutu Slovenije. Rezultate izračunov t.j. povprečne oglaševane cene posameznih vrst nepremičnin in grafične predstavitve teh podatkov redno objavljamo v rubriki Stanje trga.

Zahvala za udeležbo na predstavitvi novega Trgoskopa

V sredo, 1. aprila 2015, smo organizirali brezplačno predstavitev nove verzije aplikacije Trgoskop.

Na spodnjih povezavah si lahko ogledate gradivo, ki je bilo predstavljeno na izobraževanju:

Vsem, ki ste se izobraževanja udeležili se zahvaljujemo za udeležbo in konstruktivno razpravo. Vaše pobude in predloge o nadgradnjah bomo skušali realizirati. O razvoju nadgradenj, ki bi Vam koristile pri delu, Vas bomo obveščali. Vabimo Vas, da se nam pridružite tudi v prihodnje in da spremljate razvoj našega portala ter aplikacije.

Vabilo na predstavitev nove verzije aplikacije Trgoskop

Vabimo vas na predstavitev nove verzije aplikacije TRGOSKOP, ki bo potekala v sredo, 1. aprila 2015, ob 10. uri, M hotelu v Ljubljani. Predstavili bomo funkcionalnosti nove verzije aplikacije TRGOSKOP, s katero lahko dostopate do podatkov o sklenjenih nepremičninskih poslih v Sloveniji.

Dnevni red predstavitve:

  • Pregled trga nepremičnin v letu 2014
  • Novosti v Evidenci trga nepremičnin
  • Predstavitev Trgoskopa
  • Razprava

Udeležba je brezplačna. Zaradi omejenega števila mest je obvezna le prijava.

Oglaševane cene nepremičnin za 4. četrtletje 2014

Izračunali smo statistike oglaševanih cen nepremičnin za 4. četrtletje 2014 (oktober - december). V izračunu je upoštevana baza oglasov, ki so objavljeni na portalu Nepremicnine.net. Metedologijo izračuna statistik smo razvili na Geodetskem inštitutu Slovenije. Rezultate izračunov t.j. povprečne oglaševane cene posameznih vrst nepremičnin in grafične predstavitve teh podatkov redno objavljamo v rubriki Stanje trga.

Oglaševane cene nepremičnin za 3. četrtletje 2014

Izračunali smo statistike oglaševanih cen nepremičnin za 3. četrtletje 2014 (julij - september). V izračunu je upoštevana baza oglasov, ki so objavljeni na portalu Nepremicnine.net. Metedologijo izračuna statistik smo razvili na Geodetskem inštitutu Slovenije. Rezultate izračunov t.j. povprečne oglaševane cene posameznih vrst nepremičnin in grafične predstavitve teh podatkov redno objavljamo v rubriki Stanje trga.

Geodetska uprava Republike Slovenije je v začetku oktobra izdala polletno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2014. Vsa poročila Geodetkse uprave RS najdete na portalu Trg nepremičnin v rubriki Periodična poročila.

Podatki o stanju trga nepremičnin - OGLAŠEVANE CENE

Na portalu Trg nepremičnin smo pričeli z objavo četrletnih statistik, ki jih pripravljamo na podlagi baze oglasov NEPREMICNINE.NET

Pripravili smo šest različnih sklopov četrtletnih statistik: 

  1. Oglaševane cene stanovanj [€/m2] po regijah (prodaja) 
  2. Oglaševane cene stanovanj [€/m2] v Ljubljani po tipih stanovanj (prodaja)
  3. Oglaševane cene stanovanj [€/m2] po regijah (oddaja)
  4. Oglaševane cene stanovanj [€/m2] v Ljubljani po tipih stanovanj (oddaja)
  5. Oglaševane cene stanovanj [€] v Ljubljani po tipih stanovanj (oddaja)
  6. Oglaševane cene hiš [€/m2] v Ljubljani po tipih hiš (prodaja)

 

Statistike in grafične predstavitve podatkov lahko pregledujete na podstrani Stanje Trga. Do željenih podatkov dostopate tako, da v tabeli določite tip nepremičnine (stanovanja, hiše, ...) in sklop podatkov. Po opravljenem izboru se v tabeli izpišejo ustrezni podatki. V tebeli prikazujemo statistike za zadnja štiri četrtletja, v grafih pa je možen ogled tudi za starejša obdobja. Za vseh šest sklopov se v grafih prikazujejo statistike od 3. četrtletja 2011 (oktober-december) do vključno zadnjega, 2. četrtletja 2014 (april-junij).

Več o metodi izračuna si lahko preberite na podstrani Oglaševane cene.

Prodana stanovanja v Ljubljani v letu 2013

Karta prodanih stanovanj v Ljubljani v letu 2013 in razdelitev na vrednostne cone.

Pogosta vprašanja o aplikaciji N€P

Med pogosta vprašanja smo dodali dodatna pojasnila glede izračuna vrednosti nepremičnin v aplikaciji N€P.

NVALUTA - Prispevek na konferenci ERK 2013 v Portorožu

Na 22. mednarodni Elektrotehniški in računalniški konferenci ERK 2013 v Portorožu smo sodelovali s prispevkom o mobilni aplikaciji NVALUTA. Objavljen članek si lahko preberete tukaj.

Postanite uporabnik brezplačne mobilne aplikacije NVALUTA

Na portalu je na voljo nova aplikacija - NVALUTA. To je naša prva mobilna aplikacija, ki je za vse uporabnike na voljo brezplačno. Z njo želimo prispevati k povečanju transparentnosti in javne dostopnosti podatkov trga nepremičnin v Sloveniji. Več...

Letno poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu

Na portalu smo objavili poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2012, ki ga je pripravila Geodetska uprava Republike Slovenije. Letno poročilo si lahko ogledate tukaj.

Podatki za 4. četrtletje 2012

Na portalu smo objavili podatke o stanju trga nepremičnin za 4. četrtletje 2012 (oktober - december) in periodično poročilo o stanju trga za 4. četrtletje, ki ga je objavila Geodetska uprava RS.

Povprečne cene posameznih vrst nepremičnin in grafične predstavitve teh podatkov si lahko ogledate tukaj.

Kvartalno poročilo o povprečnih cenah nepremičnin na slovenskem trgu za 3. četrtletje (GURS, 2011) si lahko ogledate tukaj.

Analiza cen zemljišč za Savinjsko in Koroško statistično regijo

V okviru magistrskega dela »Stroški komunalnega opremljanja zemljišč in prispevek k vrednosti stavbnih zemljišč« (Miklavžin, 2012) je bila narejena analiza cen zemljišč za Savinjsko in Koroško statistično regijo na osnovi podatkov evidence trga nepremičnin, pridobljenih preko aplikacije TRGOSKOP na spletni strani Geodetskega inštituta Slovenije (http://www.trgnepremicnin.si/sl/trgoskop), za večino zemljišč, ki so bila predmet kupoprodajne pogodbe v Savinjski in Koroški statistični regiji. Analiza zajema zemljišča za gradnjo in zemljišča za gradnjo, ki so komunalno opremljena.

Preberi več...

Objava vabila za ATTRACT-SEE konferenco

Vljudno vas vabimo na uvodno konferenco projekta Attract-SEE, ki bo v četrtek, 13. decembra 2012, v Mestnem muzeju Ljubljana (Gosposka 15, Ljubljana).

Program konference

Preberi več...