Pogosta vprašanja

Kako odpravim težave pri uporabi Trgoskopa?

Največkrat so težave pri uporabi Trgoskopa povezane s shranjeno zgodovino v vašem brskalniku. Če zaznate eno ali več naštetih težav (kartografski vmesnik že dalj časa ne deluje pravilno, aplikacija se ne naloži do konca, ostane bel zaslon, pojavijo se beli kvadratki na karti, vnosna okna postanejo neodzivna, ipd.) vam svetujemo, da poizkusite s "prisilno osvežitvijo" strani, kar na Windows operacijskih sistemih naredite tako, da držite tipko CTRL in pritisnete F5 (Mac uporabniki držite tipko Jabolko in F5).

Preberi več...

Kako postanem registriran uporabnik?

Če še niste registrirani uporabnik, se lahko registrirate na http://aplikacije.trgnepremicnin.si/Utility/?p=register

Preberi več...

Kaj omogoča Trgoskop?

Trgoskop omogoča iskanje po bazi kupoprodajnih poslov, dostop do podrobnih podatkov o sklenjenih poslih in grafično predstavitev lokacije poslov.

Preberi več...

Kje lahko dobim navodila za uporabo Trgoskopa?

Navodila za lažji začetek dela z aplikacijo Trgoskop si lahko prenesete s spletnega portala Trg nepremičnin  (prenesi navodila).

Preberi več...

Kateri podatki se uporabljajo v aplikaciji Trgoskop?

Trgoskop črpa podatke o poslih iz državne baze Evidenca trga nepremičnin (v nadaljevanju ETN), ki jo vodi in vzdržuje Geodetska uprava RS. Baza podatkov o poslih v Trgoskopu se osvežuje enkrat tedensko.

Preberi več...

Kje lahko dostopam do aplikacije Trgoskop?

Spletna aplikacija Trgoskop je dostopna preko svetovnega spleta na portalu Trg nepremičnin:
http://aplikacije.trgnepremicnin.si/cas/login?service=http://aplikacije.trgnepremicnin.si/RealEstate/

Preberi več...

Kako poteka iskanje poslov v Trgoskopu?

Za iskanje poslov  lahko uporabite 3 različne tipe iskanj:
•    osnovno iskanje
•    napredno iskanje in
•    grafično iskanje.

Preberi več...

Nekaj praktičnih primerov uporabe Trgoskopa

V nadaljevanju si lahko ogledate nekaj praktičnih primerov uporabe osnovnega, grafičnega in naprednega iskanja poslov v Trgoskopu.

Preberi več...

Iščem vse posle s stanovanji v izbrani občini. Kako v Trgoskopu nastavim iskalnik?

V aplikaciji Trgoskop izberete Osnovno iskanje in v njem izberete časovno obdobje (v polju datum sklenitve pogodbe), v katerem iščete posle.

Preberi več...

Kdaj lahko uporabim Trgoskop?

Uporabo Trgoskopa priporočamo vedno, ko potrebujete informacije o dejanskem stanju trga nepremičnin na podlagi podatkov o sklenjenih kupoprodajnih poslih.

Preberi več...

Kaj je Trgoskop?

Trgoskop je spletna aplikacija, ki omogoča pregled podatkov o sklenjenih kupoprodajnih poslih z nepremičninami in je nepogrešljivo za investitorje, cenilce, banke, zavarovalnice, nepremičninske družbe in vse strokovnjake s področja nepremičnin.

Preberi več...

Kje dobim več informacij?

Za več informacij o aplikaciji Trgoskop, N€P ter o portalu Trg nepremičnin se obrnite na naše svetovalce, ki vam bodo z veseljem pomagali.

Preberi več...